Champagnehuse

Vores mission er klar. Vi finder de små kult producenter, der er tro mod deres passion og bruger alle ressourcer på at lave kvalitets champagne fremfor dyr markedsføring, og dermed lever op til vores motto ” Champagne for alle pengene”

Se mere om vores champagnehuse herunder

GABRIEL-PAGIN FILS CHAMPAGNE

Gabriel-Pagin ligger i Avenay Val d’Or og er grundlagt i 1946 af Roger Gabriel. I dag drives huset af 3. generation i form af Aurélien Gabriel, dog sammen med faderen Pascal – og selvfølgelig også lidt hjælp fra moderen. Med andre ord en rigtig lille familievirksomhed. 

Huset har samlet omkring 9 hektar marker, somfortrinsvis er både Premier Cru og Grand Cru marker, som er beliggende omkring Avenay Val d’Or og Mutigny. Stilen på pinot noir er særlig velkendt i dette område og giver frugtige og fyldige champagner. Så er du pinot noir elsker, så er det bestemt noget for dig.

Gabriel-Pagin var vores første samarbejdspartner og er faktisk årsagen til, at vi begyndte at importere til at starte på, da champagnerne fra huset var alt for gode til ikke at være i Danmark.

Huset har den eftertragtede Ampelos certificering og producerer derfor tæt på økologisk.

Her er vi på besøg hos familien Gabriel.

CLAUDE CAZALS CHAMPAGNE

Claude Cazals Champagne har sine marker på guldkysten i Champagne. Det ligger nemlig i den legendariske Grand Cru by Le Mesnil-sur-Oger, hvor huset samlet har hele 9,5 hektar Grand Cru  marker og udelukkende producerer champagner på Chardonnay (blanc de blanc Champagne).

Huset er grundlagt i 1897 af Ernest Cazals og drives i dag af 4. generation i form af datteren Delphine. Hun overtog driften i 1996, da hendes far Claude Cazals døde og de første år med hjælp fra moderen Michele.
Selv om hun i dag er gået på pension, så spiller hun stadig en aktiv rolle i champagne produktionen, specielt når det handler om tilsmagning (blending), hvor man sammensætter og tilsmager champagnens signatur. 

Den allerbedste mark er Le Cazals Clos, som er på 3,70 hektar og omkranset af gamle mure, der beskytter vinstokkene mod vejrforholdene i Champagne og skaber et helt unikt mikroklima. Marken købte Delphines bedstefar tilbage i 1950’erne til sin søn Claude og sammen plantede de vinstokke på marken, helt overbeviste om, at dette sted var perfekt for druer.

For Delphine er det derfor heller ikke bare en vinmark, men et sted hun kommer, når hun skal lade batterierne op og finde ny energi. Ja det er nærmest et helligt sted, hvor hun nyder naturen og historiens vingesus og det gør hun hver gang hun besøger sin mor Michele, som stadig bor i familiens hus, hvor Clos marken ligger direkte i forlængelse af haven.

En Clos vin er Champagne lavet fra en mark omgivet af en mur. Der findes kun ganske få Clos marker i Champagne. Claude Cazals Clos mark ligger meget tæt på den verdensberømte Clos du Mesnil, hvor Krug laver deres blanc de blancs champagne.

Champagne Claude Cazals 9,5 hektar vinmarker giver basis for en produktion på omkring 100.000 flasker champagne hvert år. Og så er der endda et overskud af druer, som Delphine sælger videre til andre champagneproducenter som fx Bollinger, Roedererog Deutz.

På besøg hos Claude Cazals

LOUIS NICAISE CHAMPAGNE

Louis Nicaise Champagne er et familieejet champagnehus, som ligger i Hautvillers et par kilometer nord for Épernay. Huset er grundlagt tilbage i 1928 af Lucien Nicaise og af os anses som en lille funklende diamant i hjertet af Champagne.

Siden 2013 har det været 3. generation i form af Laure Nicaise, som  overtog driften efter hendes far Louis. I dag driver hun huset med sin mand Clement, som står for Champagne produktionen.

Clement har gennem sin uddannelse til vinmager stået i lære hos den berømte kult producent og champagne vismand Anselm SELOSSE, som i Champagne anses som den måske dygtigste vinbonde overhovedet.

Champagnerne fra Louis Nicaise bærer tydelige præg af høj kvalitet og der anvendes egefade i produktionen som skaber en elegant balance. Egefadene får Clement lavet fra skoven i Hautvilles, så hos Louis Nicaise er der altså fokus på alle detaljer i produktionen af Champagnen, for at opnå den perfekte harmoni.

Markerne dyrkes helt uden brug af sprøjtemidler eller andet, og selvfølgelig alle 3 obligatoriske sorter, altså Chardonnay på kalkstenrige marker, Pinot Noir på skiferjord og den lille del af Pinot Meunier på ler- og kalkstenrige marker.

Det er vigtigt for Clement hele tiden at bevare husets oprindelige stil men samtidig at sætte sit eget personlige præg på champagnerne. Han har blandt andet tilføjet konge champagnen NOIR (100% pinot noir) i husets udvalg af champagner.

Huset har 9,12 hektar vinmarker, hvor nogle faktisk ligger nabo til de marker, som giver druer til den eksklusive Dom Pérignon fra champagnehuset Moët & Chandon. Det var i øvrigt i byen Hautvillers at munken Dom Pérignon opfandt Champagne metoden.

Markerne dyrkes helt uden brug af sprøjtemidler. 

VILMART & CIE CHAMPAGNE

Vilmart har på få år opnået kultstatus i Champagne.  

Huset er grundlagt i 1890 i Rilly og drives i dag af Laurent Champs, som er vinmager og ansvarlig for vinproduktionen. Det er primært Laurent Champs tilgang til produktionen, som gør ham helt unik.

Hans motto er “jeg forsøger at lave den bedste hvidvin jeg kan – at det senere bliver til Champagne er bare en bonus.” Hans champagne adskiller sig også i det at hele 1. gæring foregår på egetræsfade – både små og store.

Druerne er kun på Premier Cru niveau, men vinificationen er exceptionel.

Huset er en af de få producenter, der kun dyrker efter den biodynamiske metode og lader de fleste druer gære på store egetræsfade og den resterende del af mosten på små egefade. 

Vinene produceret i Rilly-la-Montage og Villers-Allerand og har alle en høj fin syre, fordi huset ikke bruger melolaktisk gæring, dette gør Champagnerne unikke og særdeles lagringsvenlige.  

Dette hus er intet mindre end en champagnejuvel og vi er stolte af, at kunne tilbyde dem i vores sortiment.

Her er vi på besøg hos Vilmart & Cie.

BOIZEL CHAMPAGNE

Boizel Champagne er etableret i 1834 og drives stadig i dag af Boizel familien i 6. generation, der har overleveret produktionen fra generation til generation. Huset er placeret i hjertet af Champagne i Epernay på Avenue de Champagne, hvor familien har dybe rødder. 

Familien taler om en speciel “Boizel Spirit”, som hver generation har været med til af forfine og udvikle. Det går ganske enkelt ud på, hele tiden at udvælge de bedste druer og druetyper og skabe den ultimative og fineste smag baseret på druernes naturlige karakter.

Boizel er kendt for at producere særdeles lagringsvenlige champagner og topvinene udgives først efter 10 til 12 år i kælderen. Boizel Champagne er også det eneste champagnehus, der har Champagne i kælderen helt tilbage fra etableringsåret 1834.

Boizel familien er involveret i alle faser af produktion og salg. På denne måde har de fuld kontrol over opretholdelsen af champagnernes kvaliteten, hvilket er en af de helt store styrker ved dette hus.

Her er vi på besøg hos Boizel.

Shopping Cart