Claude Cazals

Claude Cazals Champagne har sine marker på guldkysten i Champagne. Det ligger nemlig i den legendariske Grand Cru by Le Mesnil-sur-Oger, hvor huset samlet har hele 9,5 hektar Grand Cru marker og udelukkende producerer champagner på Chardonnay (blanc de blanc Champagne).

Huset er grundlagt i 1897 af Ernest Cazals og drives i dag af 4. generation i form af datteren Delphine. Hun overtog driften i 1996, da hendes far Claude Cazals døde og de første år med hjælp fra moderen Michele.
Selv om hun i dag er gået på pension, så spiller hun stadig en aktiv rolle i champagne produktionen, specielt når det handler om tilsmagning (blending), hvor man sammensætter og tilsmager champagnens signatur.

Den allerbedste mark er Le Cazals Clos, som er på 3,70 hektar og omkranset af gamle mure, der beskytter vinstokkene mod vejrforholdene i Champagne og skaber et helt unikt mikroklima. Marken købte Delphines bedstefar tilbage i 1950’erne til sin søn Claude og sammen plantede de vinstokke på marken, helt overbeviste om, at dette sted var perfekt for druer.

For Delphine er det derfor heller ikke bare en vinmark, men et sted hun kommer, når hun skal lade batterierne op og finde ny energi. Ja det er nærmest et helligt sted, hvor hun nyder naturen og historiens vingesus og det gør hun hver gang hun besøger sin mor Michele, som stadig bor i familiens hus, hvor Clos marken ligger direkte i forlængelse af haven.

En Clos vin er Champagne lavet fra en mark omgivet af en mur. Der findes kun ganske få Clos marker i Champagne. Claude Cazals Clos mark ligger meget tæt på den verdensberømte Clos du Mesnil, hvor Krug laver deres blanc de blancs champagne.

Champagne Claude Cazals 9,5 hektar vinmarker giver basis for en produktion på omkring 100.000 flasker champagne hvert år. Og så er der endda et overskud af druer, som Delphine sælger videre til andre champagneproducenter som fx Bollinger, Roedererog Deutz.

På besøg hos Claude Cazals

Vi har kun glade kunder

Skal du være den næste glade kunde?

Fri fragt v. 2.000,-

Få fri fragt til pakkeshop ved +2.000,-

Håndplukkede champagner

Kun den højeste kvalitet af champagne

Spar 10%

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre