Om os

Bag CHAMPANIAC står Jan Warrer og Carsten Lund, og det var på Avenue de Champagne, at ideen til CHAMPANIAC opstod.

Vores lidenskab for champagne har altid været betydelig, da denne vin ofte tilbyder en usædvanlig kvalitet. Champagne-regionen i Frankrig rummer en fascinerende historie og adskillige interessante anekdoter, hvilket har ført os til gentagne besøg i området. Ved hver lejlighed voksede vores fascination for både vinen og omgivelserne. Vi har dykket ned i Champagnes forunderlige verden og lært dens hemmeligheder at kende. Vores eventyr begyndte som en enkel passion, men er nu blevet vores mission. Vi stræber efter at dele vores indsigt og opdagelser om champagne med andre vinelskere og dem, der ønsker at lære mere.

Fra passion til en engageret mission

I 2016 blev CHAMPANIAC grundlagt som et forum på Facebook, drevet af vores passion for champagne og en mission om at sprede viden om denne fortræffelige drik til alle, der elsker champagne eller ønsker at vide mere om den.

CHAMPANIAC er først og fremmest en passion og en privat interesse, da vi begge har krævende fuldtidsjob. Ikke desto mindre har vi valgt at forpligte os til vores mission om at udbrede kendskabet til champagne. Vi tilbyder kvalitetschampagne direkte fra små vinbønder uden de traditionelle fordyrende mellemled og leverer den direkte til forbrugerne. Dette repræsenterer en utrolig god værdi, især når vi taler om champagne af Premier Cru og Grand Cru-kvalitet.

“I cannot live without champagne.
In victory I deserve it.
In defeat I need it”

Napoleon Bonaparte 1769 – 1821

Ofte begrænser folk deres erfaring med champagne til nytårsaften, hvor de traditionelt drikker den sammen med den søde kransekage ved midnat. Desværre kan denne kombination ofte resultere i en mindre tilfredsstillende oplevelse på grund af den tørre champagne og den søde kransekage, der ikke harmonerer optimalt.

Mangfoldigheden af champagner

De fleste champagner klassificeres som enten tørre (Brut) eller ekstra tørre (Extra Brut), men sandheden er, at champagne er alsidig og kan nydes i hele måltidet, fra forret til hovedret og dessert. Det handler om at vælge den rette sammensætning og champagne-type til måltidet. Dette afhænger af flere faktorer, herunder om det er en non-vintage eller vintage champagne samt kombinationen af de tre godkendte druetyper: Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Hver druetype bidrager på sin måde til kombinationen med maden.

Champagne som madoplevelse

Som et skridt mod at udbrede kendskabet til champagne som en ideel madvin, har vi eksempelvis arrangeret en champagnemiddag i samarbejde med Kokken fra Norevent. Her kunne vores gæster smage to til tre forskellige typer champagne i forbindelse med hvert af de fem gourmetretter. 

Vores mål er at fortsætte med at fremme champagne som en ideel ledsager til mad gennem champagnesmagninger. Disse arrangementer kan inkludere gourmet snacks eller være struktureret som deciderede champagnemiddage.

Derudover planlægger vi at afholde Winemakers Dinners, hvor vi inviterer vinmagere og producenter til Danmark for at sammensætte og præsentere champagner, der passer perfekt til maden. Vi har allerede haft succes med denne tilgang tidligere og ser frem til at gentage det med endnu større succes.

Nøje udvalgte champagnehuse

Vores udvælgelse af champagneproducenter er baseret på en omhyggelig proces, hvor vi nøje vurderer deres champagner i forskellige madkombinationer og gentagne gange, så hver enkelt af vores champagner er 100% håndplukket.

Vores mission er enkel og klar. Vi spejder efter de små, passionerede kultproducenter, der prioriterer kvalitet over dyre markedsføringskampagner. Vi importerer deres champagner uden involvering af unødvendige mellemled og dyre transportomkostninger. Derved lever vi op til vores motto: “Champagne for alle pengene.”

Personlig kendskab til vinmagerne

Kort sagt, vi tilbyder kun champagne, hvor vi personligt kender vinmageren, og hvor vi kan stå inde for kvaliteten. Med andre ord smager vi druerne, inden de forvandles til vin.

Med Boblende Hilsner,
TEAM CHAMPANIAC v/ Carsten Lund & Jan Warrer

Spar 10%

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% rabat på din første ordre